Minerva

Minerva ansetter Aksel Fridstrøm som politisk journalist

Fridstrøm ser mest fram til å jobbe kritisk med mektige interessegrupper.

Bilde: Hans Kristian Thorbjørnsen

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe som journalist, sier Fridstrøm.

Minerva har nå landet en langvarig rekrutteringsprosess og ansetter Aksel Fridstrøm som politisk journalist. Fridstrøm tiltrer som journalist 15. januar.

Fridstrøm har bred politisk bakgrunn: leder i Oslo Unge Høyre 2010-2011, politisk rådgiver for Oslo Høyres bystyregruppe 2008-2014, samt vara til bystyret, der han har vært innom samferdsels- og miljøkomiteen, byutviklingskomiteen og helse- og sosialkomiteen. Han er utdannet som Master of Business Administration fra Hult International Business School.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe som journalist. Bakgrunnen min som politisk rådgiver gjør at jeg har innsikt i politiske prosesser og spillet rundt, noe som vil tilføre dybde i sakene jeg jobber med, sier Fridstrøm.

Til Minerva kommer Fridstrøm fra en jobb som forretningsutvikler for det indiske teknologiselskapet Infosys.

– Hvorfor har du lyst til å jobbe som journalist?

– Jeg følger nyhetsbildet tett og opplever at det dimensjoner og vinklinger som er underkommunisert, sier Fridstrøm, som ser mest fram til å jobbe kritisk med saker der mektige interessegrupper presser til seg nye privilegier på bekostning av samfunnet som helhet.

Nils August Andresen, redaktør i Minerva, er svært godt fornøyd med rekrutteringen.

– Minerva har i Aksel Fridstrøm funnet en som kjenner både det politiske spillet og de politiske sakene. Med bakgrunn fra Unge Høyre og et bredt nettverk i de fleste partier er han godt rustet til å forstå hva som rører seg i norsk politikk.

Les også: Minerva feiret ettårsjubileum som nettavis rett før jul!

Minerva feirer ett år som nettavis

Høydepunkter fra Minervas første år som nettavis

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden