Nyhet

Minerva feirer ett år som nettavis

Redaktør Andresen og Minervas kulturredaktør og daglige leder Ingebjørg Sofie Larsen.

Bilde: Helge Øgrim

Pilene peker oppover: – Det finnes en fremtid for denne forretningsmodellen, sier redaktør Nils August Andresen.

– Da vi startet opp for ett år siden, var det et skritt ut i det ukjente, sier Nils August Andresen, ansvarlig redaktør i Minerva.

– Det fantes – og finnes – ingen andre aviser av vår type som er rene nettaviser med brukerbetaling. Ideen dukket opp sommeren i fjor, etter å ha hørt erfaringene fra Dagens Perspektiv, og det var bare tiden og veien, og knapt nok det, for å få alt på plass.

Mandag 5. desember 2016 lanserte Minerva nettavis.

Endringene var store: Dobling i antall årsverk og sterk vekst i produksjon av stoff, i tillegg til at Minerva nå har en løpende nyhetsdekning.

Vi ante ikke hva vi kunne forvente. Vi visste at vi kom til å få mer og bedre stoff, men samtidig reiste vi en betalingsmur. Vi hadde bare 700 abonnenter, og måtte mangedoble antallet for å være i nærheten av å nå målet.

Resultatene har vært enda bedre enn vi kunne drømme om:

  • 2014 nye abonnenter.
  • 2.675.399 sidevisninger.
  • 1399 artikler.

Nå nærmer oss 3000 betalende abonnenter, en vekst på nesten 300 prosent fra desember i fjor.

– Det har vært veldig gledelig at konseptet har fungert, sier Andresen.

– Vi har fått omtrent 2000 nye abonnenter, samtidig som vi når et stort antall lesere gjennom metermodellen, der alle får tilgang til noen artikler. Og jeg synes vi har fått veldig mye ut av bittesmå ressurser i avissammenheng. Det viser at det finnes en fremtid for denne forretningsmodellen.

– Jeg er også stolt over at vi en tid hvor mange land og mange medier opplever politisk polarisering, har klart å forbli en avis med et bredt borgerlig utgangspunkt. Selv om det ofte hadde vært lettere å ha en forside som raser mot Lan Marie Berg. Målet vårt er å være en avis som skal være interessant for folk med ulike oppfatninger. Og at de fleste leserne også skal få brynet oppfatningene sine på andre fremstillinger.

Høydepunkter fra Minervas første år som nettavis

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden