Forsiden

Minervaskolen 2016

Minervaskolen: På tre samlinger til høsten kan du lære å skrive kommentarer, bokessays og intervjuer og få foredrag fra sentrale personer innen media og politikk. SØKNADSFRIST 1. AUGUST.

Minervaskolen vil omhandle tre sjangre: aktuelle kommentarer, bokessays og intervjuer. Du vil skrive én av hver, få grundige tilbakemeldinger, og tekstene dine vil bli publisert på Minervanett.no.

Vi vil ta opp seks deltakere. Det skal være en liten gruppe der du vil få gode tilbakemeldinger fra erfarne skribenter og debattanter.

Samlingene vil finne sted tre ettermiddager klokken 17.00–20.00 i Minervas lokaler i Oslo:

Mandag 22. august kl 17-20:

– Hva er en god kronikk? Foredrag av Cornelia Kristiansen, tidligere debattredaktør, nå ansvarlig for sosiale medier i Dagbladet.
– Om troverdighet og bruk av kilder. Foredrag av Minervas redaktør Nils August Andresen.

Mandag 10. oktober kl 17-20:

– Hvordan står det til med den politiske dreiningen på norsk presse? Innledninger og debatt med Gunnar Stavrum, ansvarlig redaktør i Nettavisen, og Martine Aurdal, debattansvarlig og kommentator i Dagbladet.

Mandag 28. november kl 17-20:

– Hva må høyresiden gjøre for å bli mer synlig i den brede kultur- og samfunnsdebatten? Innledninger og debatt med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H).

Vi ser etter deg som er mellom 18 og 35 år, samfunnsengasjert og ønsker å få tilbakemelding og opplæring i å skrive kronikker og delta i samfunnsdebatten. Du kan være i jobb eller student, og kanskje har du bakgrunn fra næringsliv eller politikk.

I søknaden ønsker vi at du skriver en kort tekst om hvorfor du ønsker å delta på Minervaskolen, at du henviser til tekster du eventuelt har skrevet tidligere, og at du legger ved en kort CV.

Minervaskolen er gratis. Søknad sendes til post@minervanett.no.

Søknadsfrist: 1. august.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden