Transhumanisme og mobilbruk

Det ligger mye transhumanisme i kommunikasjonsrevolusjonene – fra røyksignaler til internett. Mens jeg sitter på T-banen uten å fikle med en mobil, oppstår likevel et ytterst menneskelig tomrom i bevisstheten min.

Publisert Sist oppdatert

Har egentlig filosofi i dag noen interesse for samfunnet? La oss først så på noen eksempler:

Mitt gamle universitetsinstitutt, hvor filosofi er ett av fagene, gjennomgår for tiden endringer. I åtte år har vi hatt et såkalt Senter for fremragende forskning, hvor en stor gruppe fremragende (må vi tro) filosofer har fått tilført store pengesummer for å kunne konsentrere seg om fremragende (må vi tro) forskning, i stedet for å plages av kontakt med mindre fremragende (må vi tro) studenter og samfunnet for øvrig.

Hva denne forskningen har gått ut på har vært noe uklart, men på latin, nei, hva er det jeg sier, på engelsk, som har vært arbeidsspråket, het det seg at dette var et «Center for the Study of Mind in Nature», uten at dette har gjort noen klokere. Ikke minst fordi senteret har vært lokalisert så høyt oppe, på toppen av bygningen, at vi i etasjene under har hatt vanskelig for å nå opp til deres nivå, samtidig som høyden også har gjort at «Mind-en» der oppe har mistet kontakt med den naturen den skulle være i.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS