Musikkbransje i skammekroken

TV- og nettfenomenet Skam blokkeres nå i utlandet, etter krav fra en platebransje som åpenbart ikke skjønner sitt eget beste.

Publisert Sist oppdatert

Advarsel: Forfatterens ukritisk fordelaktige syn på TV-serien Skam kan muligens svekke dømmekraften hva gjelder bruk av superlativer i denne saken.

Skam er den viktigste, norske eksportartikkelen siden trelasten. Skam gjør mer godt for norske diplomatiske forbindelser med kineserne enn om Erna hadde kastet råtne egg på Dalai Lama under norgesbesøket. Skam er det eneste - med unntak av norsk svartmetall - som får italienere, russere og dansker til å lære seg norsk, helt frivillig. Og Skam sprer norske verdier bedre enn fjorten norske bistandsbudsjetter og fire kulturkanoner til sammen - likestiling, kamp mot seksuell trakassering, bad-ass muslimsk girl-power, homofiles rettigheter og ungdomsfylla. 

Men kombinasjonen av et NRK som mangler kommersielle antenner (og insentiver) og en musikkbransje som virker som den ikke VIL tjene penger, gjør at ungdom (og voksne) over hele verden frarøves mulighetene til å le, gråte og forelske seg i Julie Andems univers.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS