KOMMENTAR

En god gutt?

Hva om Petter Northug ikke først og fremst har et narkotikaproblem? Hva om han bare liker å feste hardt og å råkjøre med Jaguar?

Publisert Sist oppdatert

«Fortsatt en god gutt» – slik beskrev Dagbladets Esten O. Sæther Petter Northug etter råkjøringen og kokainbeslaget i midten av august, og konkluderte: «Nå gjelder det å ta vare på en gutt det er synd på.»

Utsagnet ikke så oppsiktsvekkende når vi vet at Sæther står bak. Han har gjort det til et levebrød å forsvare norske idrettsutøvere i tykt og tynt, med like stor kritisk distanse som når Arne Strand kommenterer Arbeidepartiet. Det er nære venners, ikke aviskommentatorers, oppgave å ta vare på folk som begår slike overtramp.

Men mer interessant enn at Sæthers totale fravær av kritisk distanse fremstår som en bagatellisering av villmannskjøring som setter andres liv i fare, er det at så mange intuitivt deler hans tilnærming: «Gutten» – det er snakk om en 34 år gammel tidligere profesjonell idrettsutøver og mangemillionær – har et rusproblem. Da må det være synd på ham. Da er det ikke så rart man setter seg i bilen i kokainrus. Han er sikkert ensom, fortvilet og preget av eksistensielle problemer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS