KOMMENTAR

De lave dørene var ment å beskytte budeiene mot bjørn. De beskytter ikke Anne Viken mot mus på Ytre Hjelmelandsstølen.
De lave dørene var ment å beskytte budeiene mot bjørn. De beskytter ikke Anne Viken mot mus på Ytre Hjelmelandsstølen.

Ingen mat for mus

NATUR PÅ LØRDAG: Mange ville bli uvel om de fant museskit på damaskduken, men å bli uvel har jeg bare sluttet med. Jeg har også sluttet med duk om vinteren.

Publisert

Sommeren er slutt. Slutt er snart også årstiden der suppeposer kan stå fremme i ikke musesikre fjellhytter og støler. Tørrmat må pakkes i kasser og en må, kanskje mest mentalt, forberede seg på at uinviterte vintergjester kommer for å klatre i hyllene.

Nå er det sikkert lett å si at jeg må stenge musene ute. Alle tiltak er da også vurdert, alt fra byggskum til musegitter. Til nå er tiltak derimot ikke igangsatt, og jeg lener meg på kunnskap om hva mus spiser og ikke spiser, samt typer av flater og strukturer de klarer klatre opp og ned. Erfaringen er at de lever på et ytterst tvilsomt kosthold, blant annet stearinlys, ledlys av stearin, tøfler, isoporunderlag, servietter og dopapir.

Tøfler med ullfôring bør lagres oppe under taket, mens soveposen kan ligge i trekket sitt på gulvet, med mindre noen har sølt mat på den. De spiser ikke bare mat, men også alt spisbart materiale som har spor av mat, alt fra soveposer til korken på saftflasker. Man kan ikke søle mat på sofaen, ikke ha saftsøl utenpå flaskekorker og ikke sjokolade på soveposen. Da er flasken uten kork neste gang du drar til fjells, posen har hull og sofatrekket likeså.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS