Et argument for 350-kronersgrensen er at det er noe så uvanlig som en skattelette som kommer folk flest til gode, skriver Pål Mykkeltveit.
Et argument for 350-kronersgrensen er at det er noe så uvanlig som en skattelette som kommer folk flest til gode, skriver Pål Mykkeltveit.

Husk å handle godteri på nett før det er for sent

Venstresiden klager over at folk flest har fått så lite i skattelette. De kunne godt tatt hardere i. Og snart kan 350-kronersgrensen ryke.

Publisert

Takket være 350-kronersgrensen er det nå blitt mulig å oppleve den magiske taxfreefølelsen hjemme i stua. OK, billig brus og godteri er ikke like gøy som billig alkohol. Men når jeg lemper brett med colabokser til fem kroner per stykk inn i kjøleskapet, kjennes det likevel som om jeg har lurt det onde systemet, på tross av at det skjer på lovlig vis. Attpåtil får jeg plass til litt mørk sjokolade i samme forsendelse, slik at samboeren ikke skal bli sur. Det er litt som om vi ikke skulle ha bodd i dyre Norge, men i et vanlig land.

Maxgodis.se sender visstnok 20 tonn med slike forsendelser til oss nordmenn hver eneste dag. En slik idyll kan umulig få lov til å vare evig, så det kan være lurt å legge ut på en digital harrytur før det er for sent. Kombinasjonen av en sukkeravgift som er økt med 83 prosent og avgiftsfrie slikkerier fra Sverige, legger ikke overraskende press på systemet. Det var heller ikke det avgiftsfrie godteriet som var intensjonen med 350-kronersgrensen, selv ikke for Frp. Kanskje var hensikten en styrt avvikling av handel med nips og billig elektronikk i Norge? De ansatte på Nille og Clas Ohlson kunne sikkert ha gjort bedre nytte for seg på eldresenter. Men siden mange fortsatt stikker innom fysiske butikker når de plutselig får bruk for et eller annet til hjemmet, har det foreløpig ikke blitt slik.

Ikke videre logisk

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her