KOMMENTAR

Dersom Trump taper stort, fremstår Nikki Haley som en sterk kandidat til å gjøre partiet mer normalt igjen.

Trumpisme etter Trump?

Vinner Trump på tirsdag, vil det republikanske partiet fortsette i nasjonalkonservativ retning. Men taper han stort kan det «Make Republicans Normal Again».

Publisert Sist oppdatert

Det er kort tid igjen til presidentvalget, og Donald Trump ligger an til å tape. Det er langt fra sikkert at dette skjer, og la meg spekulere litt i hva både en seier og et nederlag kan innebære, basert på min bok Trump-sjokket, der teksten nedenfor er hentet fra.

Trump er ingen konsistent tenker eller ideolog. Hans appell ligger først og fremst i nostalgi og egen personlighet, en outsider som skulle røske opp blant yrkespolitikerne i Washington. Det har betydning for spørsmålet om hva som kommer etter Trump. Men aller mest betyr valgutfallet 3. november.

Vinner han, uansett hvor knapt, er det ingen grunn til å tro at republikanerne vil finne tilbake til gammel politikk og stil. Tvert imot vil et nært samlet parti bli enda mer servile, og kappes om å være mest mulig enig med ham. Men under dette vil det fremdeles ligge en bekymring: Kan en «trumpisme» uten Trumps personlige appell vinne valg?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS