Mediekritikk

NRK reporters are the champions

NRKs Viggo Johansen og Gro Holm er kanskje ikke ”champions” i engelsk, men ganske sikkert Queen-fans.

NRKs Viggo Johansen og Gro Holm er kanskje ikke ”champions” i engelsk, men ganske sikkert Queen-fans.

Gårsdagens Kveldsnytt inneholdt flere innslag om Hillary Clintons presidentkandidatur, og ble innledet med klipp fra hennes twitter-annonsering, der hun skrev at ”everyday Americans need a champion, and I want to be that champion”, og klipp fra lanseringsvideoen, der hun sier nøyaktig det samme.

Men programleder Viggo Johansen har tydeligvis ikke lest tekstingen, der ”champion” er korrekt oversatt som ”forkjemper”, men har kanskje Queens ”We Are The Champions of the World” i bakhodet. Eller kanskje han skal se Champions League i kveld. Fortsettelsen blir derfor en smule bisarr: Han spør Gro Holm:

”I denne videoen bruker Hillary Clinton store ord: ”I am a champion”. Hvordan forklarer du dette?”

Og Gro Holm følger opp med bravur:

”Ved å si så klart at ”jeg er en vinner” så sier hun for det første at jeg kan innfri deres løfter. Hun sier at dere andre som ikke har samme erfaring som meg, dere er på en måte på sidelinjen. Og hun møter på en måte også dynasti-anklagene ved å si at ”OK, jeg vet at jeg tilhører eliten, men kanskje det er bra for dere. Dere trenger en som meg”.

Hillary Clinton skulle altså se seg tjent med å lansere seg som en del av eliten, at andre som ikke er det bør stå på sidelinjen, og forklare for vanlige amerikanere at de trenger en elitist?

Man kan si mye om Clinton, men så dum er hun virkelig ikke.

Mediekritikkspalten er støttet av Fritt Ord.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden