Null poeng til Regjeringen

Med skatteomleggingen for flybonuospoeng har Siv Jensen prioritert et hypotetisk fremtidig skattetap for staten, over høyst reelle administrative kostnader for tusenvis av norske bedrifter

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen endret nylig skattereglene for bonuspoeng på flyreiser opptjent i jobbsammenheng og frynsegoder gitt til ansatte. Disse reglene har blitt kraftig kritisert av næringslivet. Og som Minerva nylig avdekket , forventer Finansdepartementet ingen økte inntekter fra skatteendringen. Det er talende.

https://www.minervanett.no/forventer-ingen-okte-skatteinnteker-etter-skatteendring-for-flybonus/

Det finnes i utgangspunktet gode grunner til at skattemyndighetene er opptatt av fordeler som gis til ansatte. Hvis ansatte ikke må skatte av fordeler de mottar, og arbeidsgiver slipper arbeidsgiveravgift, vil det være lønnsomt for begge parter å erstatte deler av den vanlige lønnen med diverse frynsegoder. Hvis det gjøres i stor skala, vil det undergrave skattegrunnlaget. Bonuspoeng fra flyselskaper kan både tjenes opp og brukes stadig flere steder, og egner seg derfor ypperlig til denne formen for skatteunngåelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her