Nye og gamle konservative

Frihet i beste betydning er uløselig knyttet til visse menneskelige holdninger og vaner. Denne type frihet vokser ikke fram av seg selv bare fordi en diktator har blitt avsatt, men oppstår i en kultur som premierer ansvar og selvdisiplin og som har institusjoner som oppmuntrer til dette.

Publisert Sist oppdatert

Frihet i beste betydning er uløselig knyttet til visse menneskelige holdninger og vaner. Denne type frihet vokser ikke fram av seg selv bare fordi en diktator har blitt avsatt, men oppstår i en kultur som premierer ansvarsfølelse og selvdisiplin og som har institusjoner som oppmuntrer til dette.

Denne artikkelen ble først publisert på det svenske nettstedet Tradition & Fason, som Minerva anbefaler sine ideologisk interesserte lesere. Artikkelen er oversatt fra svensk av Silje Aa. Fagerlund.

Tradition & Fason har i det siste viet mine tanker en viss oppmerksomhet. Jeg ble senest intervjuet i anledning Edward Kennedys død. Et av spørsmålene berørte den såkalte neokonservatismen, og mitt svar førte til diskusjon. Nylig døde neokonservatismens kanskje mest kjente ideolog, Irving Kristol, hvilket på ny aktualiserte neokonservatismen. Formålet med denne artikkelen er derfor å tydeliggjøre mitt syn på denne bevegelsen. Jeg vil også korrigere eventuelle misforståelser om mitt ståsted generelt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS