Ombudet for dem som er som oss

Barneombud Reidar Hjermann har konkludert i omskjæringssaken: Han vil at det skal settes en nedre aldersgrense på 15 år. Han vil forby det han selv ikke liker og ikke forstår. Implikasjonen vil være at mange jøder igjen vil føle at de er uønsket i riket.

Publisert Sist oppdatert

Barneombud Reidar Hjermann har konkludert i omskjæringssaken: Han vil at det skal settes en nedre aldersgrense på 15 år. Han vil forby det han selv ikke liker og ikke forstår. Implikasjonen vil være  at mange jøder igjen vil føle at de er uønsket i riket.

Barneombudet  kommer i dag  med en uttalelse om omskjæring av guttebarn. Det ønskes en aldersgrense på 15 år. Implikasjonen vil være at den tradisjonelle jødiske omskjæring må opphøre, og at mange muslimer vil finne det nesten umulig å følge sine skikker. Amerikanere som bor i Norge, kan også bli overrasket: Der har mange omskåret barna sine av ikke-religiøse grunner. Rundt en tredjedel av verdens mannlige befolkning er omskåret.

Barneombudets begrunnelse er at ”det er ingen medisinsk begrunnelse for å omskjære alle guttebarn”, at Ombudet ikke ønsker at barn skal utsettes for ikke-medisinske inngrep, og at i den grad de skal det, må de få anledning til gi sitt samtykke. Barna skal bestemme over sin egen kropp, mener Hjermann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS