Oslo kommune har planlagt for at byens innbyggere skal bruke mindre vann

I Oslo ber politikerne innbyggerne spare på vannet grunnet lite nedbør, men mengden nedbør som har falt det siste året er ikke spesielt mye lavere enn normalt.

Publisert Sist oppdatert

«Gjør det for Oslo». Det er avslutningen på en tekstmelding fra Oslo kommune som oppfordrer befolkningen til å bruke mindre vann til sine daglige gjøremål. Hvis vi ikke er flinke nok, kan nemlig byen etterhvert bli nødt til å innføre strenge restriksjoner på bruk av vann for at vannforsyningen ikke skal gå tom.

Ifølge Oslo kommunes egen opplysningskampanje om tiltakene er bakteppet «at vannmagasinene som sørger for Oslos vannforsyning er lave». Og denne situasjonen er – igjen i følge kommunen – forårsaket av at det har vært «lite nedbør over lang tid» samt «rehabilitering av en demning på Gjerdingen», som gjør at vannet der har blitt nedtappet.

Minervas gjennomgang av plandokumenter, offentlige uttalelser og internkommunikasjon forteller imidlertid en annen historie: Oslo kommune har i sitt planverk forutsatt at byens innbyggere skal bruke mindre vann enn de faktisk gjør. Og etter hvert som byen har vokst, har vannforsyningen dermed blitt mer sårbar.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS