Mediekritikk

Oss lobotomerte imellom

Lobotomidrillen var i bruk i Norge mellom 1942 og 1955.

Bilde: Erlend Bjørtvedt (Wikimedia BY-SA)

Å lese document.no om seg selv og andre som ikke deler nettstedets ståsted, er fascinerende. Dersom man ikke er en skjør plante.

I går skrev jeg en kommentar etter terroraksjonen i Manchester. I dag har Frank Rossavik skrevet om det samme i Aftenposten. Vi er i stor grad enige i budskapet, og maner til besinnelse. Det er ikke document.no og deres lesere helt fornøyd med.

Redaktør Hans Rustad dissekerte meg i går, under den klingende overskriften «Jan Arild Snoen lobotomerer seg selv».

Christian Skaug tar i dag for seg Rossavik. Tittelen er noe mildere: «Ikke solid bakgrunn for egne meninger, men solid bind for egne øyne.»

Jeg har plukket ut et lite knippe karakteristikker fra kommentarfeltene, for å illustrere den tonen som etter hvert har blitt mer og mer dominerende på dette nettstedet, som langt fra er ubetydelig. Det har for eksempel flere lesere enn Minerva.

Fra kommentarene under Rustads artikkel:

Reidar Roll: «Beklagelig nok, tror jeg Herr Snoen har vært lobotomert i mange år.»

W. Kirkehøyden: «Tenk på alle som har blitt hitlet. Så dukket Snoen opp i Dagsnytt Atten for å ta avstand fra Siv Jensen og FRP, som hitlet IS. De er jo verre enn nazis. (Jeg har sett påstanden om at jeg skal ha støtte IS i Dagsnytt 18 i flere sammenhenger og varianter, men kan for mitt bare liv ikke skjønne hva de sikter til).

Rifka: «Jeg blir rent kvalm av Snoen. En ting er sikkert terrorisme har han ikke studert og han forstår det heller ikke. Han kan heller ikke noe om Islam. Det eneste han forstår seg på er å støtte dagens elite. Jeg antar han skor seg på det.»

Revkrok: «Det er til å spy av hvordan de promoterer seg sjøl midt i denne tragedien.» (Om meg og Rossavik).

Audvinl: «Snoen er av den typen som i faresituasjoner ville løpt unna fortere enn svint. (…) Og før eller siden vil vesten fatte at det fins kun to alternativ i denne krigen, tap eller seier. (…) Slik bør vi også ta krigen muslimene har erklært mot resten av menneskeheten!»

Lars Eriksen: «Til Snoen og de øvrige skrullete jentunger av begge kjønn, dette er bs fra ende til annen.»

Les også svar fra Christian Skaug i Document: – Demokratiet er også til for brushoder.

spirild2: «Snoen følger pk-medienes oppskrift, ALDRI fortelle sannheten. (…) Snoen er en brikke. Han blir fremstilt som en klok mann, og viktige rekvisitter er dialekt og fremtoning. En totning som er innkalt for å nøytralisere Folkets legitime harme over å ha blitt fratatt retten til å bestemme sitt eget lands skjebne. (…) Snoen og co sine amoralske utspill er for egen vinnings skyld: Å alltid ha en sikker plass i medielandskapet, være inne i varmen. De har underkastet seg. Det handler om makt. Snoen leverer varen.»

Emperor: «Jan Arild Snoen, vår tids store helt, han skal ut å besøke verden, beskyttet av militære, kan han ikke heller dra på minefangst i Syria. Heltestatus venter i himmelen på menn som er store tøffinger. Best bak skrivemaskinen eller?»

Dogen: «Det virker som Snoen har mistet kontakten med både høyre og venstre hjernehalvdel.»

7ba844: «Kanskje denne Jan Arild Snoen kan egne seg som utenriksminister hvis Hamas-Støre noen gang skal danne regjering?»

Helgelendingen: «Tullebukk og besserwisser er en kort oppsummering av Snoen.»

Oudeis: «Folk som har et så nonchalant forhold til sine egne barns sikkerhet burde meldes til barnevernet.»

Minerva er høyresidens nettavis: Bestill abonnement her, kun 49,- i måneden!

Theminorityreporter: «Bra, veldig bra Rustad. Jeg vet ikke hva jeg skal tilføye annet enn at politikerne og Jan Arild Snoen er motbydelige. De er blottet for empati. De er følelseskalde. De er psykopater. De er jordens avskum.»

Buddy O går i rette med foregående: «De er ikke psykopater, men feiginger og ynkrygger.»

Larsen: «Noen personer er mentalt oppegående, mens andre er totalt nedSnoedd.»

GHjo: «Det er slike nyttige idioter som Snoen som slipper til i media, uansett hvor illeluktende og forvrøvlet deres fantasier er.»

Fra kommentarene under Skaugs artikkel om Rossavik:

Ben: «Frank Rossavik er ingen tungvekter i media. Hvem leser hva han skriver, kanskje Aftenpostens egne lesere?»

MrFeyn: «Bablemedia har kjørt seg selv med hodet først inn i sin egen anale tilstand av tilbakestående ‘ekspertise’ og toleranse for alt det de selv er med på å promotere. Ikke rart at hele dritten snart kollapser i en sky av dum og enda dummere.»

spirild2: «Er han barnløs, ‘en av dem’?»

oudeis følger opp foregående: «Folk uten egne barn burde enten opplyse om at de ikke har barn eller ellers holde munn.»

FAC2: «Hvor dum går det an å bli, jeg undres. Er det påkrevd å være lobotomert for å få jobb i Aftenposten.»

John Magne Trane har en kommentar til dette: «Det ser ut til det ja. Men det ødelegger ikke bunnlinjen for konsernet da, siden det må være en særdeles liten operasjon.»

Mr Alt Right Arrow: «Rossavik kan jo unnskylde seg med følgende – eller hans skriblerier kan nok delvis forklares av en ny undersøkelse: En nærmere og langvarig studie av journalister hjerner – viser at hjernen deres fungerer på et lavere nivå enn resten av befolkningen, at de i større grad er følelsesmessig styrt og i mindre grad kan løse komplekse spørsmål.»

Gulosten følger opp: «Dette forklarer det meste. Man må vel ha slått ut de fleste hjernecellene for å ende opp som multikulturist. Jeg undres hvor alt dopet til Cappelen har funnet veien, trolig rett til reaksjonene.»

GHjo: «Med en 5 toms spiker godt plantet i baken og med kjøttrester av mennesker på den fine dressen sin, hadde det nok blitt en brå slutt på Rossaviks , arrogante lower-than-average level, functioning, selvtilfredse smil. Mannen er det vi på våre kanter, med et folkelig uttrykk, kaller for en ‘Homlepong’».

Les også Leif Osvolds gjennomgang av kommentarfeltet hos document.no (og rights.no), mitt oppgjør med en artikkel av Kent Andersen, og Ivar Staurseths kritikk av to artikler – om snikislamiseringen av isfisket og terroraksjonen i Quebec i januar hos document.no.

Mediekritikkspalten er støttet av Fritt Ord.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden