En uslåelig allianse

Distriktbøndene slår seg sammen med urbane, velstående kvinner: Vi kan kalle dem det forfengelighets-agrare kompleks. Sammen vil de sørge for at den pågående kritikken av pelsdyrnæringen stilner.

Publisert Sist oppdatert

Distriktbøndene slår seg sammen med urbane, velstående kvinner: Vi kan kalle dem  det forfengelighets-agrare kompleks. Sammen vil de sørge for at den pågående kritikken av pelsdyrnæringen stilner.

Det er flere grunner til at det pågående utbrudd av motstand mot pelsdyrnæringen snart vil dø ut. Omtrent som en islandsk vulkan som først skaper stor oppstandelse, for så raskt å bli glemt. Eyjafjallajökull er i dag bare et fjernt minne.

Den viktigste grunnen er at vi står overfor en uslåelig allianse: Urbant velstående kvinner, på den ene siden, og distriktsbønder, på den andre. Deres interesser er forent gjennom en sammensmeltning av kapitalismens lov om den voksende profittrate, og sosialismens lov om den synkende subsidierate. Og i bunnen ligger visse evolusjonslover. Til sammen utgjør de hva vi kan kalle det forfenglighets-agrare kompleks, som er like uovervinnelig som det Eisenhover i sin tid advarte mot, og betegnet som det militær-industrielle kompleks. Eller det som forsvarsminister Johan Jørgen Holst kalte det kommunal-militære kompleks.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS