Politiets manglende oppklaring av Wara-saken er uakseptabel

Det går an å forstå hvordan det første angrepet på Tor Mikkel Wara kunne skje. At to angrep kunne finne sted, var ganske oppsiktsvekkende. Det tredje, fjerde og femte gjør det uakseptabelt.

Publisert Sist oppdatert

Det er utvilsomt mange, spesielt samfunnsdebattanter og ungdomspolitikere, som ser med uro på det som har blitt gjort mot justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara og hans familie.

For at demokratiet skal bære fruktene som nasjonens innbyggere høster i politikken og samfunnsdebatten, forutsettes det at politikere og debattanter kan sette sin lit til at tryggheten deres ivaretas av PST når de engasjerer seg. Ytringsfriheten er i direkte fare for å tape betydelig terreng når det oppfattes at man risikerer, ikke bare egen, men også familiens trygghet som følge av deltakelse i politikken.

Det er dessverre et ubestridelig faktum – etter fem angrep på samme adresse – at politimyndighetene har mislyktes, ved å la gjerningsmennene agere hele fem ganger uten noen pågripelse. Dette er så sant de ikke endelig lykkes etter hendelse nummer fem (som ble oppdaget av en tilfeldig forbipasserende som la merke til en brennende bil, helt uten Politiets fysiske tilstedeværelse.)

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her