Politiets dårlige twitter-kultur

Politiet må lære av helsevesenets taushetskultur og slutte å twitre og skravle om alle mulige personlige skjebner vi andre ikke har noe med. I alle fall om de mener de er best egnet til å hjelpe sliterne.

Publisert   Sist oppdatert

Sist helg ble en person funnet beruset ute i kulden i mindre norsk by. Politiet fant henne og tok henne med til legevakten, og det skulle da også bare mangle. Men så twitret de om saken og avsluttet med at den aktuelle personen ble anmeldt for bruk av narkotika. Dette siste måtte visst med, og det i en situasjon hvor personen trengte legevakt og hadde sovnet ute i kulden.

Jeg setter pris på at etaten bruker twitter til å oppdatere oss om vesentlige ting. Det kan være brann, det kan være ran, knivstikking og annet vi må passe oss for, eller det kan være signalement på et dement menneske som har gått seg vill.

Av og til, når jeg har sett mange politibiler i nabolaget, har jeg sjekket operasjonssentralen på twitter for å se om de skriver noe. Det gjør de sjelden. Erfarne journalister som ofte ringer operasjonssentralen for nattens info, har fortalt at politiet i Oslo holder kortene tettere til brystet enn før  – og kanskje særlig når det kommer til stor og uhåndterlig kriminalitet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her