SPALTIST

Det bør innføres samme begrensning for statsministre i Norge som for amerikanske presidenter. Vi kan ha sterkere grunner for en slik begrensning enn amerikanere: I Norge dyrkes likhet mer enn i USA. Vi burde være mer opptatt av å hindre at noen for lenge kan være «likere» enn andre, skriver Arild Pedersen.

Erna i solnedgang

En nokså virusfri politisk kommentar: 8 år er mer enn nok. For alle.

Publisert

Jeg er ikke profesjonell politiker, slik at jeg egentlig ikke kan forstå hva som går for seg i hodene til dagens regjering. Jo, jo, i dag er det korona som går rundt der inne. Men jeg undres: Før og etter korona, for det vil selvfølgelig også bli et etter: Hvordan var det, og hvordan vil det bli hver dag å gå på jobb, nei, hva sier jeg, hver dag å kjøre på jobb, eller enda bedre, hver dag å bli kjørt på jobb, mens du vet at snart, dvs. etter valget, vil alt dette være borte. Må det ikke gjøre noe med deg? Gi deg depresjon, for eksempel? Sterkere enn dette viruset?

Men kanskje ikke? Kanskje er profesjonelle politikere så profesjonelle at de utelukkende styres av plikt, og utelukkende fokusere på å gjøre sitt beste for nasjonen helt til det øyeblikket de ikke lenger får lov til å gjøre det? Kanskje var det derfor Elvestuen ble så sur da han ikke lenger fikk være miljøminister? Over at han ikke fikk oppfylle sin plikt for nasjonens beste? Kanskje profesjonelle politikere er fullstendig uegennyttige? Eller kanskje de motsatt er så ett med makt at de har blitt ute av stand til å forestille seg å være uten makt?

Regjeringen råtner på rot

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS