Eple til læreren er kanskje litt drøyt, men hva med å respektere at hun og medelevene har forberedt et opplegg du skal lære av? spør Ivar Staurseth (Foto: Pixabay)

Fravær til begjær

Gå på skolen. Slutt å klage. Og la fraværsordningen – med alt den innebærer av merarbeid for skolen – komme de reelt syke til gode.

Publisert Sist oppdatert

Fraværsgrensen virker, skryter regjeringen, for fraværet går ned. Fraværsgrensen virker, klager Elevorganisasjonen, for fraværet går ned. Det betyr jo at elever tvinges på skolen mot sin vilje.

Som Maya (17) skriver til Kunnskapsministeren hos Aftenpostens Si;D – spalten som er hofforgan for ungdom uten leksefri: «Da jeg startet på videregående, tok du bort friheten min og satte inn fraværsgrensen.»

Enkelte bør tenke litt på barn som drømmer om å faktisk få utdanning overhodet.

Tenk på sultne barn i Afrika!

Er det ikke i slike tilfeller man skal tenke på barndommens torskemiddager? Da man pirket uinteressert i den kjedelige fisken og ble bedt om å tenke på sultne barn uten mat?

Enkelte som surmuler over å måtte dokumentere sykefravær utover skyhøye 10%, bør tenke litt på barn som drømmer om å faktisk få utdanning overhodet, i lutfattige land hvor det er nøkkelen til en smule sosial mobilitet oppover.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS