Nyhet

Politisk ukorrekt konservativ til ekstra valgomgang i Georgia

Brian Kemp mener sunn takksomhet for retten til å bære våpen er en forutsetning for å engasjere en av hans døtre.

Bilde: Screenshot: http://www.kempforgovernor.com

Brian Kemp (R) sikter på svigersønnen med hagle og har en stor nok lastebil til å egenhendig deportere innvandrere.

Onsdag 23 mai ble det gjennomført innledende valgrunde i Georgia for å nominere kandidater til guvernørvalget den 6. november i år. Den sittende guvernøren, Nathan Deal (R), har innehatt embetet siden 2011, men kan på grunn av statens begrensninger på antallet valgperioder ikke ta gjenvalg.

En forhåndsfavoritt til å ta guvernørgjerningen videre har derfor vært den nåværende viseguvernøren, Casey Cagle (R), men i  den første valgrunden fikk ikke Cagle de femti prosentene han behøvde for å vinne nominasjonen direkte. En ny valgomgang vil derfor måtte gjennomføres mellom Cagle kandidaten med nest flest stemmer, den inntil nylig ganske ukjente republikaneren Brian Kemp.

På en meningsmåling gjennomført i oktober i fjor hadde Kemp knappe 7 prosent oppslutning, men på valgdagen oppnådde Kemp det tredobbelte og endte med hele 25 prosent. Økningen kommer etter at Kemp gjorde seg til rikskjendis gjennom flere kontroversielle reklamefilmer

Sikter på svigersønnen med hagle

I en video er Kemp filmet hjemme i stuen sammen med en ung mann som forsøker å kurtisere enn av hans døtre og til sammen 13 ulike våpen, hvorpå Kemp sikter ett av dem på den unge mannen og forhører han om årsakene til å hvorfor hans stiller som guvernør. Den unge mannen svarer at det er for å kutte offentlige utgifter, bruke motorsag mot reguleringer og gjøre Georgia til den beste staten for små bedrifter

Stor nok bil til å deportere innvandrere

I en annen reklamesnutt sier Kemp at han er konservativ nok til å sprenge offentlige utgifter og har stor nok lastebil til å egenhendig deportere ulovlige innvandrere om det skulle bli nødvendig.

Avgjøres i juli

Den andre valgomgangen mellom Kemp og Cagle vil bli gjennomført den 24 juli i år. Vinner av den nominasjonen vil møte demokraten Stacey Abrams i guvernørvalget i november.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden