KOMMENTAR

Advokatene forlater Trump, men en står igjen.
Advokatene forlater Trump, men en står igjen.

En kuppmaker og hans narr

Trump skjønner at han har tapt valget, og forsøker nå å stjele det. Han vil ikke lykkes. USA styres av lover, ikke tweets.

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagens pressekonferanse med Rudy Giuliani og Trumps andre advokat, Sidney Powell, viste at Trump-leiren langt i fra vil godta valgresultatet, men tvert imot trapper opp påstandene om valgfusk basert på skrullete konspirasjoner, nå også inkludert Hugo Chavez, som døde i 2013.

Fox News' reporter oppsummerte pressekonferansen med at Giuliani var tynn på fakta og at mye av det han sa rett og slett ikke var sant. Trumps Fox-fan Tucker Carlson vil gjerne fortsatt være på Trumps side, men selv han begynner nå å bli utålmodig og krever beviser for påstandene. Carlson viste til at han har et «åpent sinn», og for eksempel ofte snakker om at han tror på UFO’er, men at Powell ikke ville komme til Fox for å legge frem beviser. Carlson tåler det meste fra Trump-leiren, men ikke at folk nekter å komme til Verdens Viktigste Program!

Som jeg skrev på tirsdag vinner ikke Trump frem på noe vesentlig punkt rettslig. Å prøve ut disse mulighetene, som i utgangspunktet er legitimt, har gitt republikanere det fikenbladet de trenger å skjule seg bak når de forsøker å balansere mellom å ikke skyve fra seg Trump og hans kjernevelgere, og normal demokratisk oppførsel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her