NYHET

Et stort flertall av amerikanske offiserer, og et litt mindre flertall blant menige, har et negativt inntrykk av Trump.

Soldatene vender Trump ryggen

Menige og offiserer pleier å stemme på republikanerne. Men Trump er uvanlig upopulær blant dem, og et flertall sier nå at de vil stemme på Biden.

Publisert Sist oppdatert

Soldater regnes vanligvis som høyrevridde. Men det har skjedd noe interessant de par siste årene. Military Times tar opp en meningsmåling foran presidentvalgene. Den er ikke representativ, i den forstand at de undersøker et tilfeldig utvalg av sine abonnenter. Men likevel gir det en nyttig stemningsrapport. Og den viser alltid at republikanerne har størst oppslutning.

John McCain vant 68-23 over Barack Obama i 2008-undersøkelsen. McCain var krigshelt, så det er kanskje ikke så overraskende. Men i 2012 var mormonen Mitt Romney kandidat, og istedenfor en militær karriere drev han i sin ungdom misjonering i Frankrike. Men marginen var nesten like stor – 66-26.

I 2016 var styrkene noe mer lunke til Donald Trump, som oppga helsegrunner for å slippe unna Vietnam-krigen. Likefult ledet også Trump i denne gruppen – men bare 40-21. En uvanlig høy andel, hele 34 prosent ville stemme på en tredje kandidat. Misnøyen med begge kandidater var altså veldig høy. Men mange endte nok opp med en av dem likevel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS