Skrot regionreformen

Kaoset er komplett. Et ansvarlig styringsparti må skrote denne reformen og starte helt på nytt.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det klart at et flertall i Akershus, Østfold og Buskerud ønsker å legge ned arbeidet med Viken. De følger dermed Troms og Finnmark i å kaste en kjepp inn i eikene på regjeringens prestisjereform. Fra før av har Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland sagt fra om at de ønsker å stå utenfor eventuelle sammenslåinger.

Regjeringens ønske om effektivisering og lokaldemokrati har blitt et dyrt og uforutsigbart kaos som forvaltningen kommer til å streve med i årevis.

En uforståelig reform

De tre fylkene som skulle danne megaregionen Viken har det til felles at de har tett tilknytning til hovedstaden. Kanskje derfor har de også pliktskyldigst jobbet med den sammenslåingen som ble bestemt «inne i Oslo» av det fylkespolitiker Tonje Brenna kalte «verdens underligste konstruksjon» på NRK Debatten i forrige uke.

Viken er en mastodont av en region som strekker seg fra svenskegrensa og langt inn i landet i to etapper, punktert av hovedstaden som trassaktig ligger i midten og nyter statusen som både fylke og kommune.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS