Regissøren av «Ways of Seeing» bør ta selvkritikk

Men når Frp i Oslo foreslår å trekke støtten til teateret, er de på ville veier: å drive politisk vendetta gjennom kulturbudsjettet er ikke et liberalt demokrati verdig.

Publisert   Sist oppdatert

I Dagsavisen angrer ikke regissøren bak det omstridte teaterstykket «Ways of Seeing», Pia Maria Roll på noe som helst. Som kjent for de fleste har stykket vakt mye oppmerksomhet fordi navngitte politikere ble omtalt, men mest for å ha vist filminnslag utenfor boligene til flere Frp-politikere, blant annet justisminister Tor Mikkel Wara. En av adressene ble også lest opp, etter hva jeg har hørt.

Til Dagsavisen sier Roll at «media viser film og foto av andre menneskers eiendommer hele tida.» Særlig det faktum at Waras bolig ble tagget ned og bilen hans forsøkt påtent, har ført til at mange har latt seg hisse opp over stykket.

Om det er en sammenheng mellom hærverket og forsøket på brannstiftelse og teaterstykket vet vi ikke. Men det er ikke umulig, og det burde Roll ta høyde for. Regissøren hadde tjent på å erkjenne at det var et feilgrep å vise film og foto og navngi adresser til politikere hun ikke liker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her