NYHET

Oppfordring til terror mot sosialister i kommentarfeltet hos Resett

– Kommentaren er helt uakseptabel og blir slettet umiddelbart, svarer redaktør Helge Lurås. Han viser til at Resett får inn over 2000 kommentarer om dagen, og at denne er sluppet til ved en feil.

Publisert Sist oppdatert

Kvelden 2. september publiserte Resett en ordinær nyhetssak om en ny meningsmåling, som har blitt publisert hos TV2.

De fullstendige resultatene fra målingen er som følger: Ap 24,7 (-0,7), FrP 11,4 (+2), Høyre 19,6 (-5,4), KrF 3,9 (-0,6), Sp 13,6 (-1,4), SV 9,6 (+2,4), Venstre 3,2 (+1,1), Rødt 5,5 (+0,9), MDG 5,7 (+1) og andre 2,8 (-0,7).

Det er dermed SV som har størst fremgang i målingen, og som Resetts omtale av tallene er vinklet rundt. En omtale som forøvrig fremstår som helt nøytral.

Men dette får en av av leserne hos Resett til oppfordre til terrorangrep mot SV og Rødt i avisens forhåndsmodererte kommentarfelt. En bruker under psevdonymet Darmann skriver blant annet at «personlig skjønner jeg ikke at nordmenn ikke utfører terrorangrep mot drittpartier som SV og Rødt»

Minerva har henvendt seg til redaktør Helge Lurås i Resett med spørsmål om hvilke vurderinger redaksjonen har gjort når denne kommentaren har blitt publisert. Og hva som er Resetts egen vurdering av innholdet i kommentaren, og dens egnethet for publisering på deres side. På dette svarer Lurås:

– Kommentaren er helt uakseptabel og blir slettet umiddelbart. Den har kommet gjennom ved en feil. Resett får inn over 2000 kommentarer om dagen og noen ganger skjer det dessverre menneskelige feil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS