Debatt

Resetts ormebol

Kommentarfeltet til Resett er intet vakkert syn, mener Leif Osvold.

Bilde: Pixabay, CC0.

I Resetts kommentarfelt er det plass til lite annet enn ekstreme anti-islamske holdninger. Vi må forberede oss på borgerkrig. Forræderne, ikke minst i pressen, er tallrike.

Nettavisen Resett ble stiftet i august 2017 av Helge Lurås (47), finansiert av tre velstående menn. Resett tar sikte på å «fremstille saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt få frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke». Innvandring er ikke nevnt spesifikt, til tross for at majoriteten av artiklene (og nesten alle kommentarene) dreier seg om dette, direkte eller indirekte.

Artiklene på Resett er ofte gode, balanserte, og tar opp ting man ikke finner andre steder. De har et bredt tilfang fra mange samfunnsområder. Resett vil være et korrektiv til det man finner i mainstream-media, ofte kalt MSM (i all hovedsak Aftenposten, Dagbladet, VG og NRK), der de «politisk korrekte meningene», ofte kalt PK, trykkes. Lurås, hans redaksjon og de mange gjesteskribenter skriver ganske mildt i form og innhold, og uten de store utbruddene og nedlatende tone. Innholdet står likevel til stryk mange ganger.

På Resett savnes en skarpere tone innimellom, og noen kontroversielle artikler med brodd. På HRS og Document.no – som er Resetts konkurrenter i dette universet – er tonen gjennomgående hard, aggressiv, besserwissersk, sint og nedlatende.

MSM konspirerer

Document og Resett er både i form og innhold for nettaviser å regne, mens HRS er mer som en (statsstøttet) blogg. Alle tre tar seg selv høytidelig, og alle tre blir dyrket som helter i kommentarfeltene sine. De har også et felles hat mot ”løgnpressen” og NRK. Det gjelder like mye det som ikke står der, som det som står der, samt måten det vinkles på.

Det er egentlig bare å trykke på repeat-knappen.

Det er en slags konspirasjonsteori hos de tre om at disse mediene holder ting skjult for sine lesere, for å dominere dem og lure dem. Dette kan illustreres ved det som Øystein Stray Spetalen – en av investorene bak Resett – skrev der 1. januar: «…hele den manipulative medieindustrien som sammen med den eligerte elite har som mål å desinformere befolkning for å opprettholde makt blir gradvis avslørt.» Dette er Orwell anno 2018. Alle tre er fortsatt monomant opptatt av at MSM tok feil angående Brexit og Trump. Dette mener de beviser både medienes inkompetanse og at de bevisst førte folk bak lyset.

Ulvene er løs

Problemet for Resett er først og fremst at i kommentarfeltet under hver artikkel slippes ulvene løs. Dette assosieres uvilkårlig med Resett som organ. De samme personene skriver (ni av ti under psevdonym) hver gang, med de samme meningene. Det er egentlig bare å trykke på repeat-knappen. Det er det vi kaller et ekkokammer, som vi også finner på HRS og Document. Der får alle deltagerne kontinuerlig bekreftet sine holdninger av de samme meningsfellene. Ensformig, forutsigbart, hetsende og til dels opprørende. Motstemmer er uvelkomne, ikke prinsipielt, men de blir hetset.

Jeg skriver jevnlig innlegg i kommentarfeltet på Resett, der jeg etter beste evne beskriver min egen mening om innholdet i artiklene, samt prøver å tilbakevise noe av det som skrives der. Dette synes jeg en samfunnsinteressert borger har plikt til å gjøre. Ofte skriver jeg for å korrigere fake news.

Angrepene på meg er usaklige, og personkarakteristikkene absurde. Jeg nevner beskyldninger som at jeg er forræder, muslim-elsker, Sharia-tilhenger, løgner og har personlighets-forstyrrelser. Jeg støtter visstnok også all den kriminalitet muslimene drar med seg.

Bryter egne regler

Resett har skriftlige regler for hvordan kommentarfeltet skal være. Der står det:

”Du er velkommen til å kritisere meningsinnholdet gjengitt i artikler og meninger. Det oppfordres dog til normal høflighet. Personangrep, hets eller trusler mot kommentatorer, skribenter, grupper, eller individer er ikke tillatt.”

Disse reglene brytes jevnlig, selv om Resett har en moderator.

I kommentarfeltet på Resett uttrykker folkedypet og den aggressive menigmann uttrykker seg. Det er derfor interessant som et sosiologisk fenomen. Merkelig at ikke samfunnsvitere har analysert dette dypere. Nedenfor følger noen sitater fra kommentarfeltet.

Islam er kreft

 • Islam er ikke kompatibel med vestlige verdier og normer. Det er som olje og vann. Og islam er i tillegg en ekstremt kravstor religion og ideologi, med politiske ambisjoner om å styre og kontrollere samfunnet og alle i samfunnet. Islamisme er mer totalitær enn både nazisme, kommunisme og fascisme.
 • Islam er en kreftsvulst som vokser i rekordfart. Vi vet hvem som bygget dette landet, og det er ikke de som sitter og styrer oss mot katastrofe.
 • De lever i paralellsamfunn, stjeler, røver, dreper, noe som gjør at alle andre må sove med våpen under hodeputen. Er det et slikt samfunn du vil at Norge skal bli?
 • De lar seg rett og slett IKKE integrere, de er livsfarlige individer som bør gjerdes inne og ikke få lov til å menge seg med andre kulturer.

Krigen kommer

 • Neste totale krig blir mot venstresiden islam og dens tilhengere, det er jeg 100 % sikker på.
 • Gradvis minker territoriet vi har rettighetene til. Dette er en advarsel til det norske folk. Borgerkrig er den uunngåelige løsningen dessverre, takket være globalistenes herjinger. Håper de skyldige blir stilt til ansvar.
 • Vi utsletter vårt eget kontinent på bekostning av Islams ekstremt onde ideologi , der Europa må kjempe for sitt eksistensgrunnlag . Der Europas kultur er i ferd med å raseres for alltid, målet til Islam er å angripe vår livsstil og eksistens, mens politikere er likegyldige, bryr seg ikke, virker det som.
 • Man ser her tydelig agendaen til våre politikere, vi skal ende som islamsk nasjon koste hva det vil.
 • Dette her er en meget skremmende utvikling for de nye Norge, dette som skjer med islamisering for harde livet i landet. Men det er jo alt for mange Refugees, venstresiden, feminister, politikere, Den norske kirke, organisasjoner som NOAS, som ønsker ett slikt islamsk homogent og segregering samfunn.
 • Våre politikere sitter sløve og er sammen med massemedia hovedansvarlige for den fredelige invasjonen som fører til at vi igjen kan komme under fremmed styre i dette århundre.
 • Fordi det er jo ikke bare Arbeiderpartiet som vil skifte ut befolkningen. Alle partier med unntak av FRP vil skifte ut befolkningen.
 • Norske feminister vil ha total underkastelse til sharia og islam, journalistene ivrer for det , AP-SV-KRF, Venstre-MDG. Høyre ivrer for det, ja Erna lovpriset til og med sharia.

Islamistisk Rikskringkasting

 • NRK blir mer og mer lik det som foregikk i Hitlers lakei Gøbbels propaganda-ministerium.
 • Islamistisk Rikskringkasting gir seg nok ikke før hijab er obligatorisk for alle kvinner.
 • Media i Norge er styrt av gammelkommunister, som innser at de ikke klarer å få til flere kommunistiske eksperiment i verden. Det nest beste er politisk islam. Det er derfor de systematisk og konsekvent forfølger og trakasserer alle som er mot fri muslimsk innvandring.
 • Alle som har levd en stund og fulgt med i norsk politikk, vet at marxistene har tatt kontroll over MSM.
 • Den første som bør kuttes ut, er imam Eriksen i NRK. For øvrig ville befolkningen ha være befridd for en institusjon som arbeider for å få den slavebundet under islam og til stor lettelse hvis hele dette venstrevridde, islamofile løgnaktige ormebolet, NRK hadde blitt lagt ned og blitt erstattet med en politisk uavhengig, nøytral og korrekt nyhetsformidler, som f.eks. Det amerikanske FOX NEWS.

Man tror nesten ikke det man leser. Jeg gjør oppmerksom på at disse eksemplene er små utvalg i et hav av animositet, og representerer hovedstrømstenkningen der: Norge vil bli overtatt av muslimer om x antall år. Alle slike innlegg får masse «likes», så skribentene er ikke alene om sine ekstreme meninger.

Paranoia og fake news

Disse meningene er uttrykk for en slags paranoia, fremmedfrykt og hat-retorikk. Alt er negativt, det finnes ikke ett lyspunkt i elendigheten. Landet går til helvete, og det er muslimenes og islams skyld. Mørket senker seg over oss. Oppmuntret og aktivt støttet av våre politikere. Kommentarene er preget av en aggressiv tone og holdning, fiendtlighet, og typisk for ekkokamre; en uvitenhet om nåtiden.

De hater journalister – som uten unntak er røde og muslim-sympatisører.

Denne ignoransen er basert på at kommentatorene stolt forteller at de de har sluttet å lese MSM og å se på NRK (der sjefen er omdøpt til imam Eriksen). De avslører kontinuerlig at de ikke følger med på det som formidles, og baserer seg på gammelt tankegods.

De tror at det fortsatt er en massiv innvandringsvennlig presse vi har, som ikke slipper til alternative stemmer. De er uvitende om hvordan norsk presse utvikler seg, fra papir til nett. De er overbevist om at MSM forsvinner som medier (ikke bare på papir) om noen år. De hater journalister – som uten unntak er røde og muslim-sympatisører. Når man er så kunnskapsløs og ikke følger med på det som majoriteten av folket gjør, så blir kommentarene nærmest bevisstløse.

Typisk for kommentarfeltet er generaliseringer, basert på spinkelt grunnlag. Et annet trick er det velkjente «guilt by association». En typisk feil er å sette folk i båser, ut fra enkeltstående ytringer. Dette tegner et bilde av personer som ikke er vant til å diskutere, i hvert fall ikke med noen som er uenige med dem. Deres virkelighetsoppfatning er det umulig å rokke ved, selv om den bygger på åpenbart gale oppfatninger og «bevisføringer».

Assimilering eneste løsning

En viktig ting, som gjelder alle medier, er hvordan begrepet «integrering» defineres . Vanligvis betyr dette underforstått det jeg kaller «sosial integrering», som dreier seg om utdannelse, jobb, språk og bolig. For kommentarfeltet på Resett og de to andre nettstedene er integrering det samme som assimilering; at innvandrere (in casu muslimer) nærmest skal tvinges til å gi opp sine egne holdninger, kultur, religion og levesett, og påtvinges «norske verdier». På grunn av denne fundamentale forskjellen i definisjon av et så viktig begrep, blir en debatt om integrering en skinndebatt. Dette gjelder også debatter om dette i MSM.

Skei Grande-saken

Det var Resett som frontet Trine Skei Grande-saken, og skrev i alt ca. 20 artikler med stadige gjentagelser. Kommentarene var godt over tusen og antallet likes sikkert titusen. Andre får analysere utviklingen av saken, og Resetts rolle i det. Her skal bare konstateres at kommentarfeltet gikk fullstendig bananas i dette tilfellet. Aldri har vi sett så mye forakt, aggresjon, sadisme og negative personkarakteristikker som i denne saken. Det gikk mot Skei Grande, så vel som MSM, politikere og andre debattanter. De verste utfallene går det ikke an å sitere her.

Man trenger altså ikke å henvise til Facebook for å finne slik retorikk. Den finnes i rikt monn på offentlige nettsteder. Resett og Document er medlem av PFU. Det vi leser er oppfatningen til ganske mange nordmenn, som lever i et hetero-kulturelt samfunn der 96 prosent er ikke-muslimer.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden