Skjerpet klimakamp

Nils August Andresen avlegger i sin leder denne uken Framtiden i våre hender en visitt. Vi sitter igjen med flere spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Nils August Andresen avlegger i sin leder denne uken Framtiden i våre hender en visitt. Vi sitter igjen med flere spørsmål:

1. Du er motstander av et sterkt fokus på nasjonale utslippsmål. Men siden også Norge må ned mot null i utslipp i løpet av bare fire tiår — bør vi kanskje begynne å redusere utslippene snart? Det blir vel ikke noe lettere å vente?
Vi tror det har stor betydning at noen land går foran og fremviser eksempler på hvordan utslipp effektivt kan reduseres. Du er vel enig med oss i at pengesterke land som Norge som tjener seg rik på fossil energi og bidrar kraftig til klimakrisen har et spesielt ansvar?

Nå ligger u-landene foran når det gjelder kutt av klimagassutslipp. Det viser en studie nettopp lagt frem for klimaforhandlingene i Bonn. Hadde en effektiv internasjonal avtale vært sannsynlig i nær framtid, hadde saken stilt seg annerledes. Men forhåpningene er små foran neste klimatoppmøte i Durban i november.
Hva om Norge for eksempel ble et foregangsland innenfor den klimamessig sentrale sektoren samferdsel?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS