Bård Ludvig Thorheim
Bård Ludvig Thorheim

– Risikoen for kollaps i energimarkedet gjør at vi nå må sikre oss for vinteren

Bård Ludvig Thorheim (H) mener Regjeringen ikke foretar seg nok for å trygge norsk forsyningssikkerhet for strøm. Han frykter vi vil gå inn i høsten med for lav fyllingsgrad i vannmagasinene.

Publisert Sist oppdatert

I dag advarte Europakommisjonens president Ursula von der Leyen unionens medlemsland om at energisikkerheten i unionen er truet. «Vi må nå forberede oss for ytterligere brudd i gassforsyningen, og til og med et fullstendig kutt av russisk gassforsyning» uttalte hun i dagens redegjørelse for Europaparlamentet.

Dersom Russland skulle ty til et så drastisk grep vil konsekvensene potensielt bli rasjonering av gass med følgevirkninger i form av svært høye energipriser. Dette vil også ha store følgevirkninger for Norge som er tett integrert mot det europeiske energimarkedet og allerede har rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene syd i landet.

– Vi må nå også i Norge ta inn over oss at sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa har direkte innvirkning på norsk forsyningssikkerhet, uttaler Bård Ludvig Thorheim (H).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS