NYHET

Viktor Medvedtsjuk og hans parti «For Livet» har tette bånd til Moskva og Vladimir Putin. Medvedtsjuk er sterk motstander av ukrainsk tilnærming til EU, og kan bli et problem for landets president Volodymyr Zelenskij i tiden fremover.

Putins mann i Ukraina

Partiet «For Livet» ser ut til å ha gjort det godt i gårsdagens lokalvalg i Ukraina. Partiledelsen har tette bånd til Moskva.

Publisert

Lokalvalget i Ukraina i går ser ut til å ha blitt en nedtur for president Volodymyr Zelenskij. Presidenten kom til makten i fjor med løfter om å få slutt på krigen i Øst-Ukraina, rydde opp i korrupsjonen og bedre økonomien.

Presidentens parti «Folkets tjener» har mistet popularitet ettersom Zelenskij i liten grad har klart å levere på noe av dette. I stedet antas det at partiet til tidligere president Petro Porosjenko gjorde det godt i den ukrainskspråklige vestlige delen av landet, mens partiet «Opposisjonblokk – For Livet» kan ha fått gode resultater i sør og øst og da spesielt i de ukrainskkontrollerte delene av Donetsk og Luhansk.

«For Livet» har hatt et frynsete rykte i mange år på grunn av lederne Jurij Boiko og Viktor Medvedtsjuk, som begge har tette bånd til myndighetene i Moskva. Partiet er negativt til ukrainsk EU-tilnærming, og vil i stedet ta landet nærmere Russland. Som presidenten lover det å få slutt på krigen i øst, gjennom en fredsplan som blant annet skal gi utbryterregionene i øst varig selvstyre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS