FrP må tåle mer pepper

Budsjettforliket ble reddet da Fremskrittspartiet til slutt godtok Venstres krav om høyere innblanding av pepper i pepperkakehusdeigen.

Publisert Sist oppdatert

Da de fire borgerlige partiene omsider kom til enighet om budsjettet, var det blant annet fordi FrP omsider gav etter og gikk med på Venstres krav ikke bare om et mål om høyere andel biodiesel i bensinen, men også om en høyere andel pepper i pepperkakehus, med umiddelbar virkning. Det skal nå være 20 prosent pepper i pepperkakehusene. Høyre hadde allerede foreslått et kompromiss hvor dette skulle innføres gradvis fra neste jul av, men Venstre-leder Trine Skei Grande truet da med å trekke seg fra regjeringssamarbeidet.

- Forskere sier at pepper ikke reduserer CO2-utslippene fra pepperkakehus, Trine Skei Grande. Hvorfor har dere stått så hardt på dette kravet?

- Det er vel selvinnlysende at pepper har lavere CO2-utslipp i Norge enn kake, og langt lavere enn hus, sier Trine Skei Grande til Minerva. - Vi må våge å vedta løsninger på klimaproblemene selv om virkemidlene smaker beskt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS