Sett i gang, folkens!

Det er få mennesker som er så fascinerende som dem du har laget selv.

Publisert   Sist oppdatert

Vilde Aurora Eriksen har skrevet en interessant sak om hennes inntrykk av morsrollen og småbarnstilværelsen. Hun setter fingeren på noe viktig når hun peker på at det er altfor mange skrekkhistorier om søvnmangel, fødselsdepresjoner, tidsklemmer og andre bekymringer som kan følge med når man får barn. Slike historier er kanskje en reaksjon på det tidligere skjønnmalte bildet av småbarnsidyllen, som en gang var rådende.

Likevel tror jeg ikke løsningen på dette er en bevisst reklamekampanje, eller flere politiske insentiver og hurrarop for hvor fantastisk det er å bli forelder. For som firebarnsmor vil jeg si at jeg ikke hadde hatt så mange barn om det var så utmattende som man lett kan få inntrykk av i media.

Nå vil jeg ikke overdrive medienes rolle heller, enten vi tenker på de tradisjonelle eller de sosiale. Menneskers valg er en sum av så mangt, og biologien spiller også en rolle. Vi hadde ikke overlevd som art om vi kun tenkte rasjonelt på prokreasjon. Jeg forstår derfor godt tankegangen om at man burde «rase fra seg» litt før man får barn. For en livsstil der man kun har egen fornøyelse og utvikling i fokus lar seg ikke så enkelt forene med foreldrerollen, og burde heller ikke det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her