Redaksjonen blogger

Skam deg, Kari

Kari Jaquesson burde gå i skammekroken, hvor hun kan øve litt på de mest grunnleggende regler for sivilisert debatt.

Kari Jaquesson burde gå i skammekroken, hvor hun kan øve litt på de mest grunnleggende regler for sivilisert debatt.

For ikke lenge siden rykket jeg ut med en slags støtte til Kari Jaquesson hos Minerva. Jeg forsvarte hennes rett til ikke å bli utsatt for seksualisert sjikane, selv om den er kamuflert som utrolig lite morsom “humor”. Kari Jaquesson er en person jeg i grunn aldri er enig med om noe som helst (med unntak av at det er lurt å spise grønnsakene sine og ta seg en treningsøkt i ny og ne). Men jeg mente at det går an å diskutere sak, og ikke ty til de mest infantile metodene for å “shame” meningsmotstanderne sine.

Det viser seg at Kari Jaquesson – som anmeldte nevnte episode – synes det er helt greit å selv bruke samme ufine hersketeknikk mot andre.

De som tidligere år har protestert mot 8. marstogets paroler, har ofte blitt møtt med at de ikke stiller opp der parolene blir drøftet og bestemt. Men i møtet hvor 8. marskomiteen diskuterte årets paroler, kom et helt legitimt (og forventet) forslag fra tre Unge Venstre-representanter om å fjerne hovedparolen “håndhev sexkjøpsloven”. Unge Venstre – og mange med dem (undertegnede inkludert) – mener at sexkjøpsloven skader de den er ment å hjelpe.

I stedet for å føre en saklig debatt om temaet, hvor Unge Venstres representanter som forventet ville bli nedstemt, gikk Jaquesson og flere til verbalt angrep på de unge jentene. Jaquesson ba dem blant annet, i følge Anna Dåsnes og Amanda Schei (som leder Venstrekvinnelaget), “suge ti pikker om dagen”.

At de unge venstremedlemmene svarer på slik hersketeknikk med å invitere Jaquesson til debatt hos Liberale Studenter, viser hvor uendelig mye mer siviliserte og voksne de er enn de som påstår at de skal forsvare kvinner mot urett og sjikane.

Jeg kommer som vanlig til å holde meg langt unna 8. marstoget i år, men ønsker de utrettelige likestillingsforkjemperne i Unge Venstre lykke til i sin kamp for et bedre liv for de svakeste blant oss.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden