Politikk

Skryter av Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken

– Støre har etter hvert blitt flinkere til å være en partikanin, påpeker Eirik Løkke.

Bilde: Civita

– Støre har en grunnleggende intellektuell tilnærming, mener Eirik Løkke i Civita.

Eirik Løkke, som er rådgiver i Civita, skriver i dag positivt om Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og Sosialistisk Venstrepartis leder Audun Lysbakken i en post på Facebook.

«Jeg må innrømme at jeg liker Jonas Gahr Støre. Jeg tror han har alle de personlige kvaliteter som skal til for å bli en god statsminister i Norge», skriver Løkke, som også skryter av Audun Lysbakken: «Jeg liker godt Lysbakken som person. Han er redelig og argumenter saklig.»

– Hva mener du Støre har gjort godt i valgkampen?

– Støre har argumentert grunnleggende og saklig i debattene. Han har fått noe kritikk for avbrytelser, og det stemmer sikkert. Men valgkampen er én ting. Jeg har likt Støre over lengre tid, forklarer Løkke til Minerva.

Støre får ofte kritikk for å være en «tåkefyrste», men det protesterer Løkke mot.

– Støre evner å resonnere i offentligheten. Han har en grunnleggende intellektuell tilnærming og kan til og med si til sine motstandere at de har gode argumenter. Da han ble partileder, måtte han gjøre seg dummere enn han er, men han har etter hvert blitt flinkere til å være en partikanin.

– Jeg er uenig med Lysbakken, men han er flink og lett å følge.

– Hva med Lysbakken, hva har han gjort godt?

– Lysbakken har argumentert saklig og redelig blant annet innenfor skolepolitikk og om økonomiske ulikheter. Jeg er uenig med ham, men han er flink og lett å følge.

– Du skriver også at «Skulle Ap få flertall tror jeg landet er i gode hender fremover». Mange på borgerlig side advarer om kaos med MDG eller Rødt på vippen. Overdriver de?

– Nei, det er en legitim advarsel, jeg er også redd for det. Det ville vært betydelig bedre med et sterkere Arbeiderparti og uten Rødt eller MDG på vippen, men jeg tror vi skal klare oss likevel, og det endrer ikke på tilnærmingen min til Støre og Arbeiderpartiet.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Mange mulige valgvinnere

I tråden under Løkkes post skriver tidligere Høyre-rådgiver Torbjørn Sølsnes at: «Om resultatene blir slik gallupene har vist, mener jeg SV er valgvinneren, selv om det blir borgerlig flertall, SP går mest frem og MDG for første gang kan komme over sperregrensen.»

– Hvem mener du framstår som valgvinneren akkurat nå?

– Alle partiene som kjemper mot sperregrensen, bortsett fra KrF, vil være valgvinnere dersom de kommer over fire prosent, svarer Løkke.

– Ellers er det to ting som utmerker seg: Arbeiderpartiet kan bli valget store taper. Og dersom Erna Solberg blir gjenvalgt, tror jeg vi vil huske henne som valgvinneren, avslutter Løkke.

Les også Jan Arild Snoens spådom for valget: Dødt løp.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden