SPALTIST

Gi Oslo et nytt konserthus!

Nyttårsønske for 2020: Et nytt konserthus i Oslo. Et passende, funksjonelt bygg ville kunne bidra til å tydeliggjøre og løfte den klassiske musikkens tilstedeværelse i vår kultur.

Publisert

Nei, nyttårstaler overlater jeg til konger og statsministre. Og nyttårsforsetter, som jeg ikke har, holder jeg for meg selv. For de kan umulig være interessante for andre. Men i likhet med disse andre har jeg selvfølgelig mange ønsker og forhåpninger for det nye året. De fleste hinsides det realistiske, som jeg dessuten kan overlate til andre med større makt. Ett forhåpningsønske må jeg likevel få uttrykke: At Oslo i løpet av 2020 omsider skal få satt i gang prosessen med å bygge et konserthus!

Jo, det finnes allerede en bygning som kalles Oslo konserthus. Åpnet i 1977. Tegnet av den svenske arkitekten Gösta Åbergh. En flott bygning på en umulig tomt inne i en bakgård, hvor tilgangen er elegant ordnet gjennom en glassbro over Munkedamsveien ut til en fin plass mot Victoria Terrasse.

Det kan sammenlignes med Finlandiahuset i Helsinki som åpnet 6 år før, i 1971, selv om beliggenheten der er langt bedre: et åpent parklandskap. Tegnet av den finske arkitekten Alvar Aalto. Selvfølgelig flott arkitektur det også, om enn med det problem at de hvite marmorplatene på fasaden har hatt en tendens til å løsne, og har vært en fare for forbipasserende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS