Dax18 bør slippe til synspunkter som ikke er representert på Stortinget eller i kommentariatet.

Hvorfor var det ingen representanter for hevet stemmerettsalder da stemmerettsalder ble debattert?

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av Stortingets behandling av grunnlovsforslaget om senket stemmerettsalder 29. januar – utsatt fra ifjor vår – var det stemmerettsalderdebatt i Dagsnytt 18 ved ukens avslutning, 1. februar.

Grunnlovsforslaget dreiet seg altså om å senke stemmerettsalderen til 16 år. På Stortinget er en overveldende opposisjon til forslaget tilhenger av å bevare dagens stemmerettsalder. Derfor var det naturlig at de to hovedsynspunktene senket stemmerettsalder og bevaring av dagens stemmerettsalder var representert med hver sin gjest. Disse var stortingsrepresentantene Mari Holm Lønseth fra Høyre og Freddy A. Øvstegård fra SV. I tillegg var valgforsker Johannes Bergh fra Institutt for samfunnsforskning med.

Hva med hevet stemmerettsalder?

Undertegnede tok nylig initiativ til en meningsmåling som ble utført av Respons Analyse, redaksjonelt omtalt her i Minerva . Den viste en betydelig støtte til hevet stemmerettsalder. Ifølge meningsmålingen er støtten til en høyere stemmerettsalder 23 prosent.

Og programleder Espen Aas dristet seg også til å stille både valgforsker Bergh og stortingsrepresentant Lønseth spørsmål om stemmerettsalderen burde settes opp.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS