Kommentar

Stortinget må anmelde Keshvari

Mazyar Keshvari har sendt inn reiseregninger for reiser som høyst sannsynlig aldri har funnet sted.

Bilde: Frp

Aftenposten avslører at Oslo Frps leder har fått utbetalt 290.000 kroner for reiser han ikke kan dokumentere har funnet sted.

I ettermiddag har Aftenposten avslørt av stortingsrepresentant og leder for Oslo Fremskrittsparti Mazyar Keshvari har levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner i tidsrommet november 2016 til 2018. For en stor del kan avisen dokumentere at Keshvari var andre steder enn han har oppgitt i reiseregningene, og for en annen stor del kan de som Keshvari hevder å ha besøkt ikke huske noe slikt besøk.

Selv sier han via sin advokat Arve Lønnum:

«Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått».

Dette må regnes som en innrømmelse av de faktiske forhold. Keshvari sier at han vil gjøre opp for seg ved å tilbakebetale. Det er ikke nok. Systematisk svindel over et lengre tidsrom må politianmeldes.

Til sammenligning ble 1048 personer anmeldt av NAV for trygdesvindel i 2017. Det gjennomsnittlige beløpet var på 170.000 kroner.

Det kan ikke gjelde en lov for NAV-klienter som urettmessig tilegner seg fellesskapets penger, og en annen for stortingsrepresentanter som gjør det samme. Her må vi få en anmeldelse og en etterforskning, og dersom svindel kan bevises, en passende straff.

OPPDATERT torsdag ettermiddag: Stortingets administrasjon har nå anmeldt Keshvari.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden