KOMMENTAR

Stortingspresidenten spenner ben på egne representanter

Det er forståelig at Gharahkhani vil «rydde opp» i stortingets praksis med pendlerleiligheter, men den nåværende håndteringen peker mer i retning av en strategi om legge seg paddeflat på vegne av andre.

Publisert

Tidligere denne uken sendte skatteetaten varsel om endret skatt for til sammen 28 stortingspolitikere og 17 tidligere statssekretærer, politiske rådgiver og statsråder for perioden 2017–2020.

Årsaken til at politikerne får varsel om endret skatt, skyldes politikernes bruk av pendlerbolig. Skatteetaten mener politikerne i de til sammen 45 sakene ikke skattet korrekt av fordelen boligen utgjør. Til sammen mener Skatteetaten at politikerne på Stortinget har fått en fordel på til sammen 9,7 millioner kroner som det ikke er skattet av, og at Stortinget som institusjon dermed også skylder 1,35 millioner kroner i arbeidsgiveravgift.

Etter skatteetatens varsel har saken spunnet videre i et forrykende tempo. Hos Aftenposten kan man nå løpende finne en oversikt over hvem av de berørte som har stått frem med at de har fått varsel om endret skatt, noe bare et fåtall så langt har valgt å gjøre. Til samme avis har også tidligere stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson gitt uttrykk for at de politikerne som så langt ikke har valgt å gå ut med informasjon om skattekravet, «ødelegger demokratiet» og «det sender et signal om at man ikke kan stole på politikere».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS