NYHET

Kaliningrad er en tungt militarisert russisk eksklave som grenser til NATO-landene Polen og Litauen. De siste ukene har Litauen nektet transport av sanksjonerte varer hit.

Suwalki – en truet idyll

Suwalki-korridoren er en smal landstripe polsk og litauisk territorium, med Russland og Belarus på hver sin side. For to uker siden kalte Politico området «det farligste stedet på jorden». Hva tenker folk flest her om den russiske trusselen?

Publisert Sist oppdatert

Småbyen Suwalki i det nordøstlige hjørnet av Polen ligger ikke langt fra Masuria. Vanligvis et populært sted for sommergjester fra andre deler av Polen, med idylliske innsjøer og Europas eneste uberørte urskog.

For to uker kalte nettstedet Politico dette «det farligste stedet på jorden.» Området er nemlig også den eneste landforbindelsen mellom NATO-landene Polen og Litauen, og dermed til de to andre baltiske landene Latvia og Estland. Derfor omtaltes det ofte som «Suwalki-korridoren».

Korridoren er bare 65 kilometer bred. På den ene siden ligger Belarus, på den andre Kaliningrad - en tungt militarisert, russisk eksklave uten landforbindelse til resten av Russland. Eksklaven er base for den russiske østersjøflåten, rundt 40 000 russiske soldater, og – trolig – russiske atomvåpen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS