SV ramler baklengs

SVs museumsvoktere rører på seg. Resultatet er at partiet vedtar resolusjoner som fremstiller NATO som en like stor, eller kanskje større trussel enn Russland i kampen om Ukrainas fremtid.

Publisert Sist oppdatert

SVs museumsvoktere rører på seg. Resultatet er at partiet vedtar resolusjoner som fremstiller NATO som en like stor, eller kanskje større trussel enn Russland i kampen om Ukrainas fremtid.

SVs landsstyremøte vedtok nylig at NATO er en del av problemet i Ukraina, framfor å fordømme russisk aggresjon. I en pressemelding fra partiet (6. sept.) kan vi blant annet lese at: ”SV går imot norsk deltakelse i NATO-øvelsen i Latvia og den nyopprettede innsatsstyrken i NATO … SV mener at løsningen på russisk aggresjon ikke er mer militær opptrapping. Dette er en farlig utvikling, og kan lett bidra til ytterligere eskalering av konflikten i Ukrainia. NATO er en del av problemet, ikke en del av løsningen.”

Vedtaket ble fattet mot ledelsens vilje. Den ville på sin side at SV skulle fordømme russisk aggresjon i Ukraina, og foreslo at SV «krever at Russland trekker seg tilbake og ikke krenker Ukrainas territorium». Men i resolusjonen finnes ingen fordømmelse av Russland. Til Dagsavisen sier Audun Lysbakken at vedtaket ikke er flaut (tvert i mot forsvarer han det), fordi han selv mener NATO er en del av problemet, samt at SV tidligere har uttalt seg kritisk mot Putins aggresjon i Ukraina. ”SVs rolle er å føre en konsekvent utenrikspolitikk hvor vi kritiserer både Moskva og Washington”, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS