Politikk

Sylvi Listhaug vil vurdere danske asylforslag

SVARER: Sylvi Listhaug vil diskutere alle forslag som kan bidra til en restriktiv innvandringspolitikk.

Bilde: Fremskrittspartiet / Alexander Helberg / IC Hendel / Flickr [CC BY-ND 2.0]

Justisministeren er positiv til de danske sosialdemokratenes asylutspill og kommer samtidig med et kraftig angrep på Arbeiderpartiet.

Justisminister Sylvi Listhaug (FrP) svarer slik på Minervas spørsmål om hvorfor det er danske sosialdemokrater og ikke en regjering utgått av Frp som foreslår endringer av asylinstituttet.

– Fremskrittspartiet i regjering ønsker en strengest mulig asylpolitikk for å ha kontroll med grensene. Vi har de siste årene fått gjennomslag for historiske innstramninger, og er godt fornøyd med at antallet asylsøkere som kommer til Norge, nå er lavt, sier Listhaug.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Vil diskutere forslag

I motsetning til Høyres innvandringspolitiske talskvinne Kristin Ørmen Johnsen er Listhaug positiv til at Socialdemokratene i Danmark vil hente ut flyktninger fra flyktningleire og samtidig stenge adgangen til å søke asyl på dansk jord. Partileder Mette Fredriksen tok i går til orde for at Danmark skal opprette egne mottakssentre for flyktninger i andre land.

– Vi vil selvsagt vurdere alle forslag til en restriktiv innvandringspolitikk som holder antallet asylsøkere uten beskyttelsesbehov på et lavest mulig nivå. Som det fremgår av regjeringsplattformen, er en av mulighetene vi må se på å – i samarbeid med EU – opprette asylsentre utenfor Europa.

– Sist Ap mente noe konkret om asylpolitikk endte det opp med liberaliseringer.

Hun sier hun håper at Arbeiderpartiet nå vil lære av sitt søsterparti i Danmark, slik at Frp kan få flertall for flere innstramninger.

– Sist Ap mente noe konkret om asylpolitikk endte det opp med liberaliseringer for afghanske menn uten beskyttelsesbehov. De har også stemt ned flere av våre forslag som ville begrenset innvandringen.

Artikkelen fortsetter under lenken. 

Farlig rollebytte for Høyre

Håper de våkner

Listhaug kommer med harde anklager mot Arbeiderpartiet.

– Ap har de siste tiårene utsatt Norge for en asylpolitikk som har ført til hundretusenvis av ikke-vestlige innvandrere på rekordtid. Det har satt det norske velferdssamfunnet under et enormt press.

– Jeg håper de nå våkner og lytter til søsterpartiet sitt og blir med oss på innstramninger innenfor familieinnvandring, høyere krav til statsborgerskap, og å få innvandringen på et lavt nivå.

Høyre om dansk innvandringsforslag: Ytterliggående

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden