Til minne om Anders Solli Sal

Anders Solli Sal (bare «Sal» blant venner), døde så altfor brått torsdag 11. august 2016. Mange har mistet en umistelig venn, andre en sønn og bror, og det offentlige ordskiftet har mistet et intellektuelt enmannsorkester som hadde så mange flere forestillinger han skulle ha spilt.

Publisert Sist oppdatert

Sal var varm, empatisk, energisk, nysgjerrig og prinsippfast med en enorm tiltro til vitenskapelig kunnskap og logisk argumentasjon. Han var et frittenkende opplysningsmenneske av typen vi ikke hadde råd til å miste.

Noen føles bare som mer enn andre. Mer liv, mer omtenksomhet, mer kjærlighet, mer energi og galskap, flere perspektiver, færre hemninger, færre fordommer, større horisonter. Sal var et slikt menneske. Han hadde en grenseløs appetitt; på livet, vennskap, kunnskap, opplevelser og adrenalin. Han kunne gjennomføre triatlon eller hoppe i strikk på dagen, skrive en kronikk om evolusjonsbiologi på ettermiddagen, diskutere kvantefysikk på vorspiel og så danse hele natta. Slike mennesker setter dype spor, i mange. Som en av hans beste venner så godt oppsummerte det en av dagene etter hans død: «Så mye bortkastet energi!».

Sal var noe så sjeldent som et fritt menneske.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her