Trines sjanse

Kulturdepartementet regnes som et lett departement, men som statsråd for medier og fake news, identitet og kulturarv kan Trine Skei Grande gjøre det viktigere enn det har vært på lang tid.

Publisert   Sist oppdatert

Flere virker overrasket over at Venstre-leder Trine Skei Grande valgte seg posten som kulturminister i den nye regjeringskabalen. Jan Arild Snoen skriver her i Minerva at han tror Grande har valgt et «lett departement fordi det gjør det lettere å kombinere med rollen som partileder, men også fordi hun her kan få holde på litt som hun vil».

Men Kulturdepartementet er ikke noe dårlig valg for Grande. Hvis det er noe tidspunkt hvor en politiker kan bygge en profil nettopp som kulturpolitiker, er det nå:

For det første er mediepolitikk blitt storpolitikk. Spørsmål om «falske nyheter» eller om hvordan sosiale medier påvirker demokratiet, er blitt brennaktuelle for langt flere enn kulturlivet. For det andre er identitet og kulturarv ikke lenger bare spørsmål om fortidsminnevern og museumssammenslåinger: Det  står midt i sentrum for en av vår tids største politiske utfordringer, nemlig innvandringen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her