Floridas guvernør Ron DeSantis er Donald Trumps fremste potensielle utfordrer i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat i 2024. Lørdag skrev Washington Post at guvernørens rådgivere forbereder en kampanje.

Trump kaller DeSantis svært illojal

Donald Trump restartet i helgen sin valgkamp, for å skremme bort mulige rivaler. Den farligste, Ron DeSantis, har startet forberedelsene.

Publisert

Donald Trumps bekjentgjøring av sitt kandidatur for 2024 i november tok ikke av. I helgen gjorde han et forsøk på restart, med valgmøter i New Hampshire og South Carolina. Den lille New England-staten avholder det første primærvalget i det republikanske partiet kommende januar, etter velgerforsamlingen (caucus) i Iowa, mens South Carolina er blant statene som kommer straks etter, på den såkalte Supertirsdagen.

Presidentkandidaturer annonseres vanligvis i tidsrommet fra denne tiden på året frem til forsommeren. Trump var altså uvanlig tidlig ute denne gangen, i motsetning til i 2015, da han trådde inn i ringen 16. juni. Denne gangen ville han være tidlig ute for å skremme andre fra å stille, og heller sikte mot 2028.

Trumps beslutning kom i skyggen av det dårlige valget for de kandidatene han støttet i senatsvalget, og den knusende seieren for Floridas guvernør Ron DeSantis, som med det befestet sin posisjon som Trumps farligste utfordrer. Det var derfor naturlig at Trump i forbindelse med møtene sa til reporterne at DeSantis forsøker å omskrive historien, for å fremstå som tøffere i sin motstand mot covid-tiltak enn Trump. Guvernøren har blant annet markert seg som sterk motstander av at mange arbeidsgivere tvang ansatte til å vaksinere seg. Trump kalte også DeSantis for «svært illojal» fordi han vurdere å utfordre den tidligere presidenten, som mener han har æren for DeSantis’ politiske karriere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS