Mindretallets president

Aldri har en president vært så upopulær den dagen han tar over. Men velgerne tror Trump vil fikse økonomi og jobber. Det skaper fallhøyde.

Publisert Sist oppdatert

Etter et amerikansk presidentvalg er det som regel tid for samling og å gi den nye presidenten en sjanse. Også mange av dem som stemte på taperen vil mene det. Det er også vanlig at vinneren viser storsinn, snakker pent om den som tapte, og appellerer til å stå sammen.

Donald Trump viste dette storsinnet i noen timer på valgnatten. Han holdt en seierstale som lignet veldig på noe en annen kunne holdt. Litt senere erklærte han at Hillary Clinton ikke skulle sendes i fengsel likevel, slik han tok til orde for gjentatte ganger i valgkampen. Det må vel regnes som storsinnet, siden det kom fra ham.

Men etter det har Trump vært Trump. Han dro på en turne omkring i landet der han i realiteten fortsatte valgkampen, og kritiserte i alle retninger. Et uverdig punktum ble satt i forrige uke, med pressekonferansen i Det hvite hus, der han blant annet nektet CNN ordet og skjelte dem og andre deler av pressen ut for å fare med ”fake news”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS