Ulovlige innvandrere kan få opphold

Sjansene for en omfattende innvandringsreform i USA er større enn på lenge. En tverrpolitisk gruppe senatorer er allerede godt i gang. I kveld legger Obama frem sine forslag. Han bør holde seg på sidelinjen.

Publisert Sist oppdatert

Sjansene for en omfattende innvandringsreform i USA er større enn på lenge. I kveld legger Obama frem sine forslag. Han bør holde seg på sidelinjen.

Mandag la en gruppe senatorer, med republikanernes John McCain og demokratenes Charles Schumer i spissen, frem en pakke prinsipper for innvandringsreform. Også i Representantenes Hus jobber en tverrpolitisk gruppe med saken. Allerede for to uker siden la republikaneren Marco Rubio frem sin skisse.

I kveld presenterer Obama sine forslag i Nevada, og de er ventet å peke i noenlunde samme retning. Trolig er det beste Obama kan gjøre nå å ”lede bakfra”, skriver Matthew Cooper i National Journal, altså la Kongressen hamre ut et kompromiss uten at Obama selv, som lett mobiliserer motvilje blant republikanerne, setter for mye av sitt stempel på dette.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS