NYHET

Unge Høyres leder er selv homofil og mener «homse» ikke er et skjellsord, men blir sensurert på Facebook for bruken av det.

Unge Høyre ville gratulerer «homser, lesber og transer» med dagen på Facebook. I stedet ble ungdomspartiet sensurert for hatefulle ytringer.

– Jeg synes det er rart at man blir møtt med så voldsomme konsekvenser, når det eneste vi har ønsket er å formidle et positivt budskap, sier Unge Høyres leder Ola Svenneby

Publisert

Torsdag forrige uke var det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Unge Høyres leder Ola Svenneby er selv homofil og ønsket å markere jubileet for avkriminaliseringen med en oppdatering på Facebook og Instagram fra foreningen han selv leder.

Derfor delte Unge Høyre et intervju Svenneby hadde gitt til avisen Østlendingen der Svenneby selv snakker om hvordan det var å stå frem som homofil. Og hva aktører som skolen kan bidra med for å gjøre det enklere for ungdom å komme ut av skapet.

Til Østlendingen ga Svenneby uttrykk for at homofobiske utsagn ofte er et uttrykk for egen usikkerhet eller egen uvitenhet og at «homser, lesber og transer blir ofte mye mindre skumle dersom du kjenner noen av oss».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS