Unge vil ha hasj-pol

En av tre ønsker en mer liberal narkotikapolitikk, viser en ny meningsmåling fra Respons Analyse. Det er høyere enn i andre målinger, og unge og de som bor i Oslo vil avkriminalisere hasjen.

Publisert Sist oppdatert

En ny meningsmåling utført av Respons Analyse for Foreningen Tryggere Ruspolitikk, som arbeider for liberalisering av narkotikalovgivningen, viser en større andel som har liberale holdninger enn i tidligere undersøkelser, som gjerne har vært bestilt av avholdsorganisasjonen Actis.* (Se intervju med foreningens nestleder Bård Standal.)

Meningsmålingen kan lastes ned her.

Denne målingen spør eksplisitt om egen bruk og besittelse av illegale rusmidler kun til egen bruk, for å få frem et skille mellom brukere og selgere. Som kjent har helseminister Bent Høie tatt til orde for at bruk ikke lenger skal rettsforfølges gjennom bøter og i ytterste konsekvens fengsel, men er en sak for helsevesen og sosialomsorg. Undersøkelsen viser at to av tre (67-33) er uenig i dette, dersom vi ser bort fra de tolv prosentene som svarer vet ikke. Et klart flertall vil altså at egen bruk fremdeles skal være straffbart. Menn, de med lavere utdanning og de som bor i Oslo er noe mer liberale, og de yngste klart mer liberale. Blant dem under 24 år mener 44 prosent at slik bruk og besittelse ikke skal straffes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS