NYHET

Skyline i Philadelphia
Skyline i Philadelphia

Advarer mot valgkaos i Pennsylvania

Frykter kontrovers rundt poststemmer vil medføre at over hundretusen stemmer blir forkastet i et av valgets viktigste vippestater.

Publisert

Pennsylvania er av flere regnet som en av de viktigste vippestatene i årets presidentvalg.

I 2016 vant Donald Trump delstaten etter å ha mottatt 44 299 stemmer mer enn Hillary Clinton. Han ble dermed den første republikanske kandidaten til å vinne Pennsylvanias tyve valgmannsstemmer siden George H. W. Bush i 1988.

Og hos prognosemakerne i FiveThirthyEight er staten nå fremhevet som den delstaten som mest sannsynlig vil kunne snu valgresultatet til enten Bidens eller Trumps favør.

Samtidig pågår det en intens debatt i staten om hvilke regler valget skal gjennomføres etter. I forrige uke besluttet Pennsylvanias høyesterett at poststemmer som er innsendt uten en intern konvolutt, for å beskytte stemmeseddelens integritet, skal forkastes.

Det er på forhånd forventet at langt flere demokratisk innstilte velgere enn de med republikanske sympatier vil benytte seg av muligheten til å stemme per post i årets valg. Derfor frykter enkelte at kravet vil kunne påvirke valgutfallet i staten dersom valget blir så jevnt som det ser ut til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS