Uvær fra Iowa

Trump ser ut til å vinne Iowa, men jeg tror Cruz og Rubio vil gjøre det litt bedre enn meningsmålingene tilsier. OPPDATERT nye målinger. Marcomentum!

Publisert Sist oppdatert

Trump ser ut til å vinne Iowa, men jeg tror Cruz og Rubio vil gjøre det litt bedre enn meningsmålingene tilsier. OPPDATERT.

Siden jeg skrev om den republikanske nominasjonskampen den 12. januar, har det vært en tydelig utvikling i meningsmålingene i Iowa. Den gang lå Trump og Cruz ganske likt, men Cruz var på vei ned. Nedgangen har fortsatt, samtidig som Trump har økt sin oppslutning, slik at differansen mellom de to nå er oppe i 6,6 prosent på RCPs gjennomsnitt. Rubio har hatt et tydelig oppsving på slutten, slik at hans tredjeplass synes klarere, samtidig som det fremdeles er langt frem til Cruz.

La meg se litt nærmere på hvordan det kan gå i Iowa. Dere finner scenarier for hva som kan skje videre i min artikkel fra 12. januar, og tirsdag vil jeg se nærmere på de ulike kandidatenes mulige vei til nominasjonen, på bakgrunn av Iowa-resultatet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her